Развој

Развој ловног стрељаштва у Ђурђеву

По неким информацијама добијеним од старијих ловаца прва такмичења су организована седамдесетих година двадесетог века поводом дана младости о чему сведочи стари прелазни пехар на који су се уписивали победници тих такмичења.

Локације стрелишта су се неколико пута мењала током развоја ловног стрељаштва.

Прва позната локација је била на Белој Бари, затим је било пребачено поред фудбалског стадиона, па је била добијена локација поред економије на другом Коћу и на крају је поново враћено практично на место првог стрелишта на Белој Бари.

2004 године је добијена локација од месне заједнице Ђурђево на чијем је челу био Богданов Ђока – Кнез и уз тадашњег председника Бате Брегуна креће изградња стрелишта на садашњој локацији.

Парцела је била празна без икаквих објеката, залагањем комплетног чланства на челу са Батом Брегуном и младих ловаца у то време Живков Драгана, Мушицки Жарице, Отић Каменка, Рамач Горана, Суботин Душана као и многих других чланова друштва креће у изградњу стрелишта по свим стандардима дисциплине трап.

2014 године стрелиште добија своју пуну форму са скоро комплетном инфраструктуром: надстрешницом за пуцаче, помоћним објектом за публику, прилазним путем, паркингом и техничком водом. План је да се једног дана уведе електрична енергија и заокружи целина.

Такође је почето са радовима на озељењавању дела терена који се не користи у употреби стрелишта и направи зелена оаза.

Поред великог залагања чланства од 2004 године у току развоја стрелишта било је много спонзора и надамо се биће их и у будуће, па им се овим путем захваљујемо.

  • Месна Заједница Ђурђево
  • Друштво за заштиту животиња Ђурђево
  • Општина Жабаљ
  • Шајкашка Фабрика Шећера Жабаљ
  • ЈП Воде Војводине
  • Многим појединцима као и многим приватним фирмама.